Отруйні кімнатні рослини - подбайте про безпеку дітей!

Отруйні кімнатні рослини -

подбайте про безпеку дітей!

 

Досить часто люди купують кімнатні рослини виходячи зі своїх естетичних міркувань: розміру, форми листів, красивих квіток. При цьому вони рідко цікавляться назвою придбаної кімнатної рослини. Така безпечність чревата наслідками, оскільки обрані кімнатні рослини можуть виявитися отруйними для дітей.

 

До чого б не доторкнулися дитячі рученята, вони все норовлять засунути в рот. Якщо в роті опиняться стебла або листя отруйних кімнатних рослин, серйозних проблем не уникнути! Отрута може почати діяти відразу або через кілька годин.

 

Перші симптоми отруєння у дітей отруйними кімнатними рослинами - це блювота і діарея, що супроводжуються приступами гострого болю в животі. Якщо дитина встигла з'їсти велику кількість отруйної кімнатної рослини, симптоми можуть бути більш вираженими і протікати важче. Навіть якщо реакція організму відразу не помітна, слід звернутися до лікаря.

 

Деякі отруйні кімнатні рослини викликають у дітей висип, в окремих випадках - набряк носоглотки, а через нього утруднене дихання, ковтання і нездатність розмовляти. У той час як деякі отруйні кімнатні рослини стають причиною появи у дітей симптомів, схожих на симптоми грипу, тому важко діагностувати отруєння отруйними кімнатними рослинами. Часто алергічну реакцію у дітей, що страждають від астми, викликає пил, що накопичився на листках кімнатних рослин.

 

Otruyn-kmnatn-roslini.rar [800.53 Kb] (cкачиваний: 7)